Новини

“Нафтогаз” запускає продаж газу для населення за “літніми” цінами: скільки це коштує

“Нафтогаз” запускає продаж газу для населення за “літніми” цінами: скільки це коштує

НАК Нафтогаз запустив новий продукт, який дозволяє заздалегідь запастись газом на зиму за низькою літньою ціною.

Про це глава НАК Нафтогаз України Андрій Коболєв написав у себе на Facebook.

“Багатьох українців турбує прогнозоване здорожчання газу взимку та й взагалі його доступність, враховуючи плани Росії організувати чергову “газову війну”. Щоб гарантувати газопостачання та захистити споживачів від підвищення цін, ми активно закачуємо газ до підземних сховищ”, – повідомив очільник Нафтогазу.

Однак він додав, що наразі складно прогнозувати, якою буде зимова ціна.

“Україна взяла на себе зобов‘язання забезпечувати ринкові ціни на газ з 1 січня 2020 року, і це зараз відображено в постановах уряду”, – зауважив Коболєв.

Він також анонсував новий продукт, який дозволить українцям запастися газом на зиму, заплативши літню ціну.

“Щоб дати вам більше контролю над ситуацією, ми запускаємо продукт “Газовий запас”, скористатися яким зможе кожен житель України, який купує газ. Суть пропозиції дуже проста: ви можете заздалегідь придбати необхідний вам обсяг газу за фіксованою літньою низькою ціною. А використати його – взимку”, – пояснив Коболєв.

Він також зауважив, що пропозиція діятиме до 25 вересня.

“Відпускна ціна Нафтогазу – 4874,42 (без ПДВ, вартості транспортування, розподілу і маржі газзбутів). Купити за цією ціною можна до 25 тис. кубометрів на одну родину. Для максимальної зручності споживачів Нафтогаз запропонував усім “газзбутам” реалізувати цю програму спільно. Щоб скористатися пропозицією, зателефонуйте своєму постачальнику газу”, – написав Коболєв.

Нагадаємо, раніше глава НАК Нафтогаз України Андрій Коболєв заявляв, що “Газпром” збирається повністю припинити транзит газу через українську газотранспортну систему і шантажувати Україну і Євросоюз газовою кризою.

Раніше повідомлялося, що Польща готова приєднати свій газопровід до української газотранспортної системи.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitter Telegram та Instagram.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.