Підтримати

Всі права захищені:

© Громадське Телебачення, 2013-2022.

Велика Британія також не підтримала повернення Росії до G7

Прем’єр—міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що наразі немає умов для повернення Росії до клубу «Великої сімки», звідки Москву виключили через агресію проти України. Канцлерка Німеччини Ангела Меркель підтримала позицію британського колеги.

Про це повідомляє The Guardian.

На прес-конференції після переговорів з Меркель Джонсон нагадав про дестабілізуючі дії Росії в світі, зокрема хімічну атаку в Солсбері, агресію проти України, а також провокації не тільки проти України, а й «в багатьох інших місцях».

Таким чином, умови для повернення Росії до G7 не можуть вважатися виконаними, наголосив прем’єр Сполученого Королівства.

Меркель дотримується такої ж думки. Вона заявила, що наразі немає достатнього прогресу, аби говорити про те, що причини, через які Росію виключили з клубу в 2014 році, застаріли.

Подібної ж позиції  дотримується і Франція.

Водночас CNN стверджує, що Трамп і президент Франції Еммануель Макрон  вирішили запросити Росію до участі в саміті «Великої сімки» в 2020 році.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп вкотре підтримав  повернення Росії  до G8. У 2018-му прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков зазначав, що  Москва не планує повертатися  до переговорів у форматі «Великої вісімки».

Росію виключили із «вісімки» в 2014 році після анексії Криму та початку війни на Донбасі.