У Львові проходить засідання Міжрегіональної групи регіональних рад реформи правосуддя

17:43, 22 августа 2019
Захід спрямований на посилення ролі регіонів України в розробці та впровадженні державної політики.
У Львові проходить засідання Міжрегіональної групи регіональних рад реформи правосуддя
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

22–23 серпня 2019 року у місті Львові проходить засідання Міжрегіональної робочої групи, присвячене обговоренню реалізації положень Стратегії реформування судоустрою, судочинства та суміжних правових інститутів на 2015–2020 роки та пріоритетів Стратегії реформування судоустрою на 2020–2025 роки, передає офіційний сайт ВРП.

Організатором засідання регіональної ради реформ правосуддя у Львові є Проект Європейського Союзу «Право-Justice».

Захід спрямований на посилення ролі регіонів України в розробці та впровадженні державної політики, а також налагодження ефективного діалогу між центральними та регіональними органами влади та правничою спільнотою.

Учасники обговорили план реалізації положень Стратегії реформування судоустрою на 2020–2025 роки, оцінили поточну ситуацію щодо її впровадження, а також впровадження реформи системи правосуддя в контексті побудови судочинства, орієнтованого на задоволення потреб людей.

Крім того, учасники Міжрегіональної робочої групи зосередили увагу на перспективах впровадження стратегії для підвищення ефективності судової системи, на розробці детальних пропозицій щодо основних напрямів та пріоритетів подальшої реформи системи юстиції в Україні, зокрема Стратегії реформування судоустрою на 2020–2025 роки.

Під час сесій експерти у групах обговорювали процесуальні зміни у зв’язку з орієнтацією на очікування громадськості, зокрема застосування альтернативного вирішення спорів, участь мирових суддів, електронне правосуддя, управління судами, обслуговування клієнтів тощо.

Учасники представили результати роботи у групах на пленарній сесії для спільного обговорення у форматі пленарного засідання.

Участь у заході взяли член ВРП Віктор Грищук, керівник Проекту Європейського Союзу «Право-Justice» Довідас Віткаускас, міжнародні експерти Проекту Європейського Союзу «Право-Justice» Карстен Манке та Реда Молієне, член Ради з питань судової реформи (2014–2019 рр.), член Вищої ради правосуддя (2017–2019 рр.) Андрій Бойко та інші експерти.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Президент затвердив склад Комісії з питань правової реформи.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва