Новини

У Чернівцях презентували ескіз проєкту скейт-парку. Шукають гроші на реалізацію

Майданчик для скейтерів облаштують у парку «Жовтневий».

Фото unsplash.com

На вулиці Воробкевича на території парку «Жовтневий» у Чернівцях облаштують новий скейт-парк. Вартість конструкції складає 1 млн 350 тисяч гривень. З підрядником (це київська фірма «RightPark» ) уже уклали угоду на будівництво майданчика.

З міського бюджету на цей проєкт передбачили 650 тисяч гривень, іншу частину суми мали компенсувати спонсори. Однак наразі вони відмовилися виділити частину коштів (раніше вони обіцяли співфінансувати проєкт разом із міською радою).

«Ця конструкція має ширину 11 метрів, довжину – 26 і висоту –  2,70 метрів. Оптимально вона влаштовує всі екстремальні види спорту (всіх рейдерів). Конструкція буде виготовлена згідно з європейським стандартом із водостійкої фанери. Товщина покриття запланована 12 мм з підвищеною зносостійкістю. Будуть оцинковані кути і заїзди, перила. Виробник на п’ять років дає гарантію на каркас, а на поверхню для їзди – на три роки», розповів директор Департаменту ЖКГ Чернівецької міської ради Володимир Бешлей.

Наразі проєкт пройшов державну експертизу. З підприємством підписали угоду на виготовлення цієї конструкції. Виробник очікує від міськради авансу.

«Я отримав два рахунки до сплати на Департамент 195 тисяч гривень та таку ж суму на меценета. Допоки ми не оплатимо ці рахунки, виготовлення цього об’єкта припиняється», зазначив Володимир Бешлей.

Одна з ініціаторок проєкту будівництва скейт-парку, його співорганізаторка Тетяна Шепелько зазначила, що спонсор, який обіцяв співфінансувати об’єкт, наразі відмовився давати гроші. Тому активісти пропонують збирати кошти через фейсбук.

Аби реалізувати проєкт, як планували раніше, до жовтня цього року, міська рада збирається самостійно вирішити питання фінансування. Зокрема будуть просити виділити ці кошти з міського бюджету.

 

 

Коментарі