Гранітному у СІЗО не дають навчатися?

1518 0

Ми у соцмережах:

Гранітному у СІЗО не дають навчатися?

Група підтримки Ярослава Гранітного, підозрюваного у державній зраді, прийшла вчора на сесію Рівненської міськради вимагати, щоб або чимшвидше закінчився судовий розгляд справи, або його звільнили з ізолятора.

 

Гранітний перебуває в Рівненському СІЗО третій рік, а ці люди вважають, що його надто довго тримають в неволі, і що вже час або оголосити вирок, або змінити запобіжний захід.

 Жінка у вишиванці, яка заступилася за в’язня слідчого ізолятора, також розповіла, що нібито він вступив до одного з рівненських університетів, однак адміністрація СІЗО, з її слів, забрала у нього підручники й не дає йому вчитися.

Утім, міська рада не має жодного стосунку ні до долі Ярослава Гранітного, ні до судового процесу над ним.

Суд над Ярославом Гранітним, а також Юрієм Клейносом, яких підозрюють в організації у травні 2017 року пікетів під стінами Рівненської облдержадміністрації, триває.

Вчора чоловікам пом’якшили запобіжні заходи: дозволили вийти на волю за півмільйона гривень застави.

За версією слідства, нагадаємо, під час акцій, організованих підозрюваними, лунали заклики до створення так званої Рівненської народної республіки, і фінансувалися ці акції з Російської Федерації.

Ярославу Гранітному та Юрію Клейносу інкримінують державну зраду та посягання на територіальну цілісність України. Зa вчинeння таких злoчинів кримінальний кодекс України передбaчaє пoкaрaння у вигляді пoзбaвлення вoлі термінoм дo 15 рoків з кoнфіскaцією мaйнa.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також