Новини

Прем’єра вистави для дітей. Що чекає чернівчан у новому театральному сезоні

Художні керівники муздрамтеатру поділилися творчими планами та розповіли про найближчі прем’єри.


89-ий театральний сезон актори Чернівецького муздрамтеатру імені Ольги Кобилянської розпочнуть фарсом на дві дії «Скапен-штукар». Як раніше писала «Шпальта», 7 вересня у Чернівецькому муздрамтеатрі стартує театральний сезон. Також на кінець серпня у театрі запланували проведення декількох заходів. З нагоди Дня Незалежності 23 серпня о 12:00 відбудеться безкоштовний показ вистави «Трагедія бунту».

Сценарій створений за мотивами роману «Хіба ревуть воли, як ясла повні?» Панаса Мирного. Постановник — заслужений діяч мистецтв Петро Колісник.

А з 27 по 29 серпня у театрі проходитиме фестиваль для людей з інвалідністю «Сузір’я любові».

Щодо театральних новинок, то 15 вересня актори зіграють перший прем’єрний спектакль у цьому сезоні – «Сніговик, який хотів познайомитися з Сонцем». Це музична казка на одну дію, яка триватиме годину. Перекладом казки Матея Вишняка з румунської мови займався Микола Косташ. Цю ж виставу у театрі повторять 22 вересня. 

«Підготовча робота у нас тривала все літо. Так вийшло, що ми запросили режисера та художника вистави з міста Яссів, що в Румунії. Він працює у театрі, з яким ми вже давно співдружні», – розповів директор-художній керівник театру Юрій Марчак.

«Матея Вишняка сьогодні ставлять у всій Європі. Казка, яку ми обрали, є філософською. Ми завжди думаємо над тим, що буде цікаво нашому глядачеві, і самі замислюємося над тим, щоб кожна наша вистава не була для розваги. А щоб після спектаклю людина вийшла з думками про те, що їй потрібно змінити в самій собі», – додав він.

Творчий колектив театру повністю виконав план минулого 88-го сезону та сподівається, що новий 89-й стане для глядача ще цікавішим.

«Для мене як для режисерки найголовніше, який меседж я можу зі сцени дати людям. Якщо він торкається мого серця, значить, ця п’єса повинна бути в моєму репертуарі. Якщо це є в матеріалі, то він обирається. На жаль, потрібно зважати на те, що глядач не завжди хоче ловити ці меседжі. Людина приходить просто розважитися. Напевно, вона має на це право, оглядаючись на сьогоднішні дні і те, як ми живемо, і це теж має велике значення, коли ми обираємо репертуар», – каже головна режисерка Людмила Скрипка.

Також у театрі розповіли, що фестиваль комедії «Золоті оплески Буковини» стартує 19 жовтня та триватиме до 27 жовтня.

 

Олексій Манютін

Коментарі