Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23428 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/nibulonltd

22 серпня до Переяслав-Хмельницького прибула баржа з 400 тоннами херсонських кавунів, призначених для Києва, повідомляє компанія «Нібулон».

Судно пливло Дніпром чотири доби. У Переяслав-Хмельницькому баржу розвантажили, і звідси кавуни доправляють до мережі київських супермаркетів «Сільпо». Вони мають з’явитися в продажу вже 23-24 серпня.

Фото: facebook.com/nibulonltd

У компанії зазначили, що могли б довозити кавуни і вивантажувати навіть посеред Хрещатика, але це б призвело до значного здорожчання їхньої вартості. Натомість перевантажувальний термінал у Переяславі-Хмельницькому – власність компанії.

Фото: facebook.com/nibulonltd

При цьому баржу з кавунами «Нібулон» називає не комерційним, а соціальним проєктом. Насправді таким чином компанія прагне привернути увагу до збитковості річкових перевезень через великі податки і збори.

Фото: facebook.com/nibulonltd

«Щоб несамохідні судна з кавунами ходили річкою, як трамваї або тролейбуси містом, необхідні докорінні зміни законодавства, зокрема щоб річковий транспорт в Україні став конкурентним відносно автомобільного і залізничного, як і в усьому світі. Тоді з Херсонської області будуть вантажитись кавуни від 100 до 300 тонн щоденно», – вважає гендиректор компанії Олексій Вадатурський.

Фото: facebook.com/nibulonltd

«Нібулон» доправляє баржею херсонські кавуни баржею вже третій рік поспіль. Позаторік майже весь інший врожай кавунів на Херсонщині згорів через 55-градусну спеку. Тоді баржа з кавунами стала приводом для численних жартів і мемів. У неї з’явився свій Twitter, а також можливість відстежувати її пересування по Дніпру онлайн.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button