Посол Ізраїлю розповів, як працюватимуть центри технологічного розвитку в Києві та Єрусалимі (ВІДЕО)

Фото UATV

Президент України Володимир Зеленський і прем’єрміністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу під час переговорів 19 серпня домовилися відкрити в Києві та Єрусалимі центри технологічного розвитку.

Про це в інтерв’ю UATV розповів уповноважений посол Ізраїлю в Україні Джоел Ліон.

“Це має бути місце, куди може прийти людина, яка хоче щось побудувати, або взяти позику, або, скажімо, з’ясувати, у що вона могла б інвестувати в наших країнах. Ми вважаємо, що важливо не тільки вкладати фінанси й зусилля в свою країну, важливо ще й інвестувати в іншу країну, в розвиток якої віриш. Тому Держава Ізраїль закликає не тільки наших інвесторів, а й інвесторів інших країн, приходити в Україну”, – говорить посол.

За словами дипломата, роль цього хаба полягає в залученні інвестицій і створення спільних проектів.

“Зараз близько 15 тисяч українських фахівців із розробки ПЗ співпрацюють з ізраїльськими компаніями просто з України. Ці люди – ядро нових українських стартапів, і в них є зв’язки з ізраїльтянами. Президент Зеленський заявив, що хотів би бачити Україну високотехнологічною країною, і ми будемо партнерами України в цьому. Ізраїль – ваш партнер, це й був наш посил”, – наголошує Джоел Ліон.

Посол Ізраїлю зазначив, що наші країни повинні розширювати зону вільної торгівлі.

Раніше президент Володимир Зеленський підписав закон про вільну торгівлю з Ізраїлем.

Нагадаємо, що 19 серпня прем’єрміністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу вперше за останні 20 років відвідав Україну. Це був перший офіційний візит іноземного політика такого рівня з моменту обрання Володимира Зеленського президентом. Сторони домовилися про співпрацю в аграрній, освітній та культурній сферах.

Підготувала Соломія Луковецька, UATV

Прямий ефір