Віталій Ундір написав заяву про відпустку для догляду за дитиною

23 Серпня 2019, 12:55
5587

Перший заступник голови ОДА Віталій Ундір написав заяву з проханням надати йому відпустку для догляду за дитиною до травня 2020 року, тобто до досягнення трирічного віку донечки. 

Інформацію підтвердили в обласній адміністрації. Виконувач обов'язки голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко зазначив, що така заява надходила і зараз її розглядають. 

«Така заява є. Її опрацьовують. Рішення щодо неї поки не хвалили, адже варто врахувати всі юридичні моменти, оскільки це посада не звичайного рядового працівника, а першого заступника голови адміністрації», – зазначив в.о. голови обласної адміністрації. 

Згідно із ч.3 статті 20 Закону України про відпустки, відпустка для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку надається за заявою жінки або осіб, зазначених у частині третій статті 18 цього Закону, повністю або частково в межах установленого періоду та оформляється наказом (розпорядженням) власника або уповноваженого ним органу.

Зазначимо, що відповідно до закону у відпустку по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку можуть іти не тільки батько дитини, а й бабуся чи дідусь, якщо мама вийшла на роботу. 

Однак чи погодять таку відпустку для першого заступника голови ОДА,  питання поки відкрите. За інформацією Ігоря Тимошенка, результат буде відомий не раніше кінця наступного тижня. 

Коментарі
23 Серпня 2019, 17:04
Класна посада - перший заспуник... А це що - &amp;quot;в.о. голово обласної адміністрації&amp;quot;?<br/>Коли вже тексти навчитесь перечитувати?
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024