Скоро українці отримають нові платіжки забонплатою за компослуги. Якщо зараз абонплата входить в загальну суму в платіжках за квартплату, то скоро цю плату надсилатимуть на окремому папірці. Це станеться після укладення нових договорів.

Укласти договір з постачальником послуг можна як індивідуальний, так і колективний.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

При колективному договорі постачальник бере на себе зобов'язання виконувати роботи на вулиці, тобто все, що входу до багатоповерхівки.

Тобто, якщо станеться поломка всередині багатоквартирного будинку, в такому випадку усі мешканці мають відремонтувати за власний кошт.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

комуналка
комуналка

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Договори необхідно укласти до 1 травня 2020 року.

Крім того, Кабінет міністрів встановив граничну межу абонплати, вище за яку ніхто не має нараховувати. Також абонплату прив'яжуть до кількості людей, що проживають у квартирі.

Так, абонплата за воду та опалення повинна становити не більше 28,4 грн на місяць, за сміття – 13,4 грн.

За старою ж формулою абонентська плата на опалення, гарячу та холодну воду могла бути 30,6 грн, а на вивезення сміття – 14,5 грн.

Платіжки за комуналку
Платіжки за комуналку

Скільки доведеться платити

Уряд встановив граничну вартість абонплати, тобто вище цієї цифри сума не може підніматися.

опалення - 34,16 грн. з ПДВ;
гаряча вода - 34,16 грн. з ПДВ;
водовідведення - 34,16 грн. з ПДВ;
холодна вода - 34,16 грн. з ПДВ;
вивезення сміття - 16,18 грн. з ПДВ


Таким чином, в сумі вийде трохи більше півтори сотні гривень. Коштувати додати, що абрнплату прив'яжуть до кількості проживаючих у квартирі. Таким чином, якщо в квартирі живе двоє - сума складе 305 гривень, якщо троє осіб - 460 грн і т.д.

Нагадаємо, мешканцям багатоповерхівок слід готуватися до подорожчання важливого ресурсу.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям показали нові розцінки на газ.

Також Знай.ua писав, українцям повідомили про важливі зміни в субсидіях.