У Рівненському краєзнавчому музеї презентували патріотичну виставку

23.08.2019 18:42   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Документи, фотографії та особисті речі учасників демократичного руху – в обласному краєзнавчому музеї до 30-річчя з часу створення «Народного Руху України за перебудову»запрацювала тематична виставка.

«За Україну, за її волю» - саме під таким гаслом у 1988-1991 роки патріоти України створили політичну організацію об’єднала в своїх рядах тих, хто не хотів миритися з ідеологією тоталітаризму. А вже сьогодні під таким самим гаслом ми відкриваємо виставку, яка організована до 30-річчя з часу створення Народного Руху України за перебудову. Ще у ті роки принциповість українців була незмінною, і жити на своїй землі на правах «молодшого брата» без власної історії, мови, культури вони просто відмовлялись», - розповідає директор обласного краєзнавчого музею Тетяна Самсонюк.

На виставці представлені особисті речі, документи, фотографії рівнян – учасників демократичного руху, які здобували незалежність у 1988-1991 рр.: Миколи Поровського, Василя Червонія, Олекси Новака, Бориса Степанишина, Івана Дем’янюка , Сергія Кричильського, Миколи Вельгуса, Євгенії Гладунової, Миколи Борейка, Тетяни Редюк, Олег Ковальчук, Романа Омельчука, Гурія Бухала та інших.

«Я пам’ятаю той 1989 рік і добре знаю тих людей, які ще 30 років тому розпочинали цей громадсько-політичний рух. Розуміння того, що це перша демократична партія України просто безцінне. Приємно бачити знайомі обличчя і на світлинах, і тут, в цій залі. Ці люди співпрацювали, зокрема, в «Просвіті», «Національній спілці письменників України» та інших організаціях. Це були патріоти, які не побоялися сказати вголос, що є Україна, є українці і є вічна воля українського народу до власної державності. Сьогодні ця виставка зібрала неймовірно цінні матеріали не тільки для кожного із нас, але й для усієї області та України!», - зазначає заступниця голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко.

Бажаючі зможуть відвідати виставку упродовж наступного місяця.

За матеріалами РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews