Новини

У місті відчутний запах газу. Чернівчан попереджають про передозування речовини

На газорозподільній станції проводили роботи з використанням дезодоруючої речовини, яка передає запах газу.

Фото: Milada Vigerova

Чернівчан попереджають про можливе перевищення кількості речовини, яка передає запах газу. Про це на своїй сторінці у фейсбуку написав міський голова Олексій Каспрук. 

За його словами, на газорозподільній станції проводили роботи з використанням дезодоруючої речовини, яка передає запах газу.

«Зробили передозування речовини. Тому запах одоранту може відчуватися особливо гостро у м. Чернівцях і найближчих населених пунктах. Підстав для паніки немає, варто провітрити приміщення та перекрити газові крани, коли немає потреби використовувати газ», – ідеться у дописі.

Водночас на своїй фейсбук-сторінці «Чернівцігаз» повідомляють, що характерний відчутний запах газу, крім Чернівців, люди можуть відчути також на Кіцманщині та Заставнівщині.

«Інформуємо, що у зв’язку зі збільшеною концентрацією одоранту в природному газі, що надійшов на ГРС Шубранець, споживачі, які проживають в м. Чернівцях, у Кіцманському та Заставнівському районах області, можуть відчувати різкий характерний «запах газу» у приміщеннях.

Одорант – це речовина, яка надає газу запаху, оскільки він сам по собі не пахне, її додають до газу, щоб відчувати його витоки. Одорант не несе загрози життю та здоров’ю людини!

Якщо ж ви відчули сильний запах у під’їздах, підвалах та помешканнях, обов‘язково варто звернути увагу на обслуговування газового обладнання та внутрішньобудинкових мереж газопостачання.

Споживачам газу радимо провітрити домівки та тимчасово перекрити крани перед газовими приладами. Приносимо вибачення за тимчасові незручності», – йдеться у дописі.

Коментарі