Напередодні найголовнішого державного свята у Рівному відбулися урочистості (Фото)

23.08.2019 20:41   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська
На Рівненщині відзначили День незалежності України. Напередодні найголовнішого державного свята в обласному центрі відбулися урочистості.

В залі обласного музично-драматичного театру зібралися представники влади, духовенство, військовослужбовці, громадськість, а також активісти Народного Руху України за перебудову.

В.о. голови Рівненської облдержадміністрації Ігор Тимошенко привітав присутніх з двома великими державними святами - Днем Державного Прапора і Днем незалежності та зазначив:

«Ми 28 років вірили в оманливий міф про те, що незалежність України оцінювалась лише датою 24 серпня 1991року. Багато хто говорив, що вона далася нам легкою ціною, забуваючи при цьому багаторічну історію. Наші побратими за незалежність поклали свої життя під час голодоморів, визвольних змагань, у таборах Сибіру. Здавалося, в української нації вже немає жодних шансів мали незалежну державу. А хіба не перемогою була участь наших з вами земляків 30 років тому? І тут є присутні очевидці цієї події. Коли на полі Берестецької битви вперше було піднято наш український стяг. Це зробили засновники Народного Руху України. У нас завжди вистачало сили боротися, аби наша країна була вільною. Це необхідно робити і далі».

Жителів Рівненщини за значний особистий внесок у розбудову незалежності нагородили почесними грамотами голови обласної адміністрації та обласної ради.

Цього року в країні відзначають ще одну дату, яка мала вагомий вплив на становлення України як незалежної держави. Це – 30-річчя НРУ за перебудову.

«Це була організація, яка повела українців на боротьбу за демократію, незалежність, національне відродження. Століттями наш народ боровся за це і поклав на вівтар перемоги мільйони життів українців. Але тільки у 1991 році зірка незалежності засвітилася над Україною. І, слід відзначити, що перемога була здобута мирним шляхом. Така подія стала прикладом консолідації суспільства та влади. Ситуація 2014 року показала що може статися, коли влада і народ існують окремо. Результатом стала – анексія Криму, розв’язана війна на Донбасі. Тож тільки тоді ми будемо сильними, коли будемо єдиними», - розповів учасник Установчих зборів НРУ за перебудову 1989-1991 років Іван Демянюк.

Урочистості продовжилися виступами мистецьких колективів, у тому числі й з об’єднаних територіальних громад.

За матеріалами РОДА

null
Фото РОДА

 

null
Фото РОДА

 

null
Фото РОДА

 

null
Фото РОДА

 

null
Фото РОДА

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews