«Мистецька терапія» для бійців, які лікуються у Луцьку: «Рідна Волинь» привітала з Днем Незалежності

23 Серпня 2019, 21:31
2113

З нагоди Дня Державного Прапора і Дня Незалежності України обласний благодійний фонд «Рідна Волинь» в рамках проекту «Мистецька арт-терапія», що проходить за сприяння Заслуженого діяча мистецтв України Віталія Іваницького організували цікаву екскурсію у музей Волинської ікони для бійців, які після бойових дій на Сході України проходять реабілітацію в обласному госпіталі інвалідів війни. Це вже стало доброю традицією "Рідної Волині" і її очільника Дмитра Глазунова вітати краян зі святами добрими справами.

Солдати вперше побували у цьому унікальному музеї, змогли побачити предмети церковної декоративної різьби, неповторні ікони самобутніх майстрів волинського малярства, зворушливо слухали екскурсовода Ірину Москалюк, яка змістовно розповідала цікаві факти з історії походження ікон.

Біля Холмської Чудотворної ікони Богородиці, найдавнішої ікони в Україні, волинські бійці приклонилися і помолилися за своє здоров’я, за здоров’я своїх побратимів та своїх рідних і близьких.

На згадку про відвідування музею його працівники побажали усім воїнам найшвидшого одужання і подарували їм для зцілення іконки з молитвою до Холмської Чудотворної ікони Богородиці.

Приємні хвилини культурного відпочинку після екскурсії продовжилися у піцерії "Теревені", де його керівництво, організувало для поранених воїнів солодкий стіл, почастували їх кавою, морозивом та смачною піцою.

Голова обласного благодійного фонду «Рідна Волинь» Дмитро Глазунов зазначив:"Такі культурні заходи для поранених воїнів тривають упродовж 5 років. Це справжня лікувальна терапія, яка дієво сприяє поверненню бійців до мирного життя. Це наш вклад у спільну перемогу Незалежної України!".

Бійці щиро подякували організаторам за проведення свята із захоплюючою мандрівкою в багатий світ мистецтва музею Волинської ікони, домашню атмосферу спілкування у піцерії, і відмітили, що така душевна, людська та мистецька арт-терапія дійсно позитивно впливає на їхню реабілітацію, допомагає їм у покращені здоров'я з відновленням душевної рівноваги, вселяє віру, що воїни не даремно зі зброєю в руках відстоюють на сході нашої держави цілісність та Незалежність України.

Ольга Холодна

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром