Зеленський підписав указ про відзначення Дня пам'яті захисників України

Зеленський підписав указ про відзначення Дня пам'яті захисників України

Фото: Сайт президента України

День відзначатимуть щорічно 29 серпня

Президент України Володимр Зеленський підписав указ, яким встановлено нову пам'ятну дату в календарі – День пам'яті захисників України. Його відзначатимуть 29 серпня.

Про це він розповів 24 серпня на Майдані під час святкування Дня незалежності.

"Сьогодні тут присутні родини загиблих військовослужбовців та учасників добровольчих формувань. З метою гідного вшанування їх пам'яті, мною підписано указ про встановлення Дня пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність та відзначення його щорічно 29 серпня", – сказав Зеленський.

Нагадаємо, сьогодні, 24 серпня, Україна святкує свій 28-й день народження.

Основні святкові заходи з нагоди Дня Незалежності України відбудуться в Києві на Хрещатику та Майдані Незалежності. Там ще увечері в п'ятницю перекрили рух транспорту. Обмеження діятимуть до завершення заходів у суботу, ближче до опівночі.

У середмісті блокують майже всі вулиці - від Богдана Хмельницького до Європейської площі, від Хрещатика до Володимирської, ідеться в сюжеті програми ТСН.19:30.

У суботу до урочистих подій на вхід та вихід закриють станцію метро "Майдан Незалежності", вона працюватиме лише для пересадок.

Святкові заходи в центрі Києва розпочнуться о 9:30 "Ходою Гідності". Пряму трансляцію можна буде переглянути на телеканалі "1+1". А вже о 8:50 стартує спецвипуск ТСН до Дня Незалежності. Про всі основні події святкового дня читайте та дивіться на сайті ТСН.ua.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація