Зеленський: День пам'яті захисників України буде 29 серпня

Вікторія Бега, фото
Вікторія Бега
День пам'яті захисників України буде щорічно 29 серпня.

Про це заявив Володимир Зеленський під час промови до Дня незалежності у Києві.

«Сьогодні тут присутні родини загиблих військовослужбовців та учасників добровольчих формувань. З метою гідного вшанування їх пам'яті мною підписаний указ про заснування Дня пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, за суверенітет і територіальну цілісність України, та відзначення його щорічно 29 серпня», — зазначив президент.

Прессекретарка Зеленського розповіла, що він обрав 29 серпня Днем пам’яті захисників України, оскільки саме того дня в Іловайському котлі загинуло найбільше бійців за весь час війни на Донбасі.

Як відомо, наприкінці серпня 2014 року українські військові потрапили в оточення під Іловайськом Донецької області. Тоді бойовики обстріляли коридор, яким за домовленістю мали виходити українські бійці. За офіційними даними, навколо Іловайська і в самому місті загинули 366 українських бійців, ще 429 дістали поранення, 300 потрапили в полон, 84 досі вважаються зниклими безвісти. 

читайте також
В Іловайській трагедії винні не лише агресори, а й українське керівництво — учасник боїв Відсутність доступу до місця подій в Іловайську є перепоною розслідування — представник ОБСЄ Справа Іловайської трагедії налічує понад 1150 томів — прокуратура «До вторгнення росіян війну планували закінчити восени 2014-го»: боєць 51-ї бригади — про вихід з Іловайська


Поділитися: