11:22 24.08.2019

Зеленський заснував 29 серпня День пам'яті Захисників України, що загинули за незалежність і суверенітет країни

2 хв читати
Зеленський заснував 29 серпня День пам'яті Захисників України, що загинули за незалежність і суверенітет країни

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що підписав указ про заснування свята 29 серпня – Дня пам'яті Захисників України, що загинули в боротьбі за незалежність і територіальну цілісність країни.

"З метою гідного вшанування їхньої пам’яті я підписав указ про встановлення Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, та відзначення його щорічно 29 серпня", - сказав він у суботу на урочистостях з нагоди Дня Незалежності України в суботу на майдані Незалежності в Києві.

Як повідомляє на офіційному сайті президента України, указ підписаний 23 серпня.

"На підтримку ініціатив громадськості та з метою гідного вшанування пам'яті військовослужбовців та учасників добровольчих формувань, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, увічнення їхнього героїзму, зміцнення патріотичного духу в суспільстві постановляю установити в Україні День пам'яті захисників України, що полягли в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, який відзначати щорічно 29 серпня", - йдеться в тексті указу.

Кабінету міністрів України із залученням громадськості, сімей загиблих захисників України доручено розробити та затвердити комплексний план заходів щодо вшанування пам'яті захисників України, які полягли в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність країни. Міністерству закордонних справ України слід забезпечити проведення дипломатичними установами України заходів до Дня пам’яті захисників України, а також участь представників дипломатичного корпусу іноземних держав, акредитованих в Україні, у відповідних офіційних заходах нашої країни.

Обласним, Київській міській державним адміністраціям доручено забезпечувати здійснення заходів, присвячених пам'яті захисників України.

Очевидно, що дата 29 серпня пов'язана з пам'яттю про Іловайську трагедію 2014 р., коли після масштабних боїв військовослужбовці сил АТО потрапили в оточення під Іловайськом на Донбасі. Бойовики і російські військові обстріляли коридор, яким за домовленістю мали виходити українські бійці. За офіційними даними ГПУ, внаслідок розстрілу українських військовослужбовців під Іловайськом загинуло 366 осіб, 429 були поранені.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА