12:46, 24 Серпня 2019

День Незалежності у Луцьку розпочали із масштабної Ходи Гідності. ФОТО

Сьогодні, 24 серпня, Україна відзначає 28-у річницю Незалежності. Це знаменний день для кожного з нас, адже не одне покоління українців боролося за те, щоб мати власну, незалежну і суверенну державу. Нині наша країна змушена захищати свою територіальну цілісність. На східних рубежах мужні захисники протистоять агресорам. Тож у свій день народження Україна згадує та віддає шану своїм Героям, які ціною власного життя захищали та продовжують її захищати.

Про це йдеться на сайті Луцькради.

Цьогоріч в рамках відзначення 28-ї річниці Незалежності України лучани та гості міста долучилися до загальнонаціональної хвилини мовчання в знак пам’яті Героїв України. А перед цим у храмах міста відбулися молебні за щасливе майбутнє нашої країни.

Скорботні заходи розпочалися біля пам’ятного фотостенду “Герої Небесної Сотні — загинули за єдність України”. Участь взяли голова Волинської обласної ради Ірина Вахович, виконувач повноважень міського голови, секретар міської ради Григорій Пустовіт, перший заступник міського голови Григорій Недопад, заступник міського голови Костянтин Петрочук, радник міського голови Ігор Поліщук, керівники області, військовослужбовці, учнівська та студентська молодь та громадськість.

Священнослужителі відправили панахиду, опісля учасники заходу поклали квіти та пов’язали синьо-жовті стрічки на знак пам’яті за полеглими Героями.

Потому керівники міста та області, духовенство, учасники бойових дій, рідні та близькі загиблих, а також величезна кількість лучан долучилися до Ходи Гідності з метою вшанування пам’яті військовослужбовців, які загинули під час виконання завдань у зоні проведення АТО/ООС. З початку війни на Сході України більше двохсот волинян не повернулися звідти живими.

Хода Гідності пролягла від Театрального майдану до Меморіального комплексу “Вічна слава”. Присутні ще раз спільно помолилися за упокій душ загиблих воїнів та поклали квіти до місця, де буде встановлено пам’ятник волинянам, які героїчно загинули, захищаючи незалежність нашої держави на Сході України, а також до пам’ятного знаку “Волинським Героям Небесної Сотні”.

На завершення пролунав Державний Гімн України.

 

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: