Як у Кропивницькому відзначили День Незалежності (ФОТОРЕПОРТАЖ)

24.08.2019 09:57
image

В обласному центрі у сквері імені Тараса Шевченка відбулися урочистості з нагоди 28-річниці незалежності України сьогодні, 24 серпня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, захід зібрав більше сотні містян, волонтерів та активістів. У сквері жителям міста презентували  панно, на якому вишиті рядки поезії Великого Кобзаря – проект «Вишивана Україна».

«Україна – єдина європейська країна, яку не подолати. Ми сьогодні пишаємося своєю молоддю, яка бачить своє майбутнє в Україні, і будемо всіляко намагатися реалізовувати їх проекти. У День Незалежності України хочу побажати нашій країні миру, процвітання, а кожній родині – миру та злагоди. Зі святом, друзі!» - звернулася з вітаннями т.в.о голови ОДА Світлана Лобанова.
image
image
image
image
image
image
image
image

Після вітальних слів відбулася церемонія нагородження. Зокрема, звання  «Заслужений працівник культури» отримав директор міського професійного духового оркестру Володимир Соляр, грамотами ОДА та обласної ради нагородили заступника командира батальйону з тилу стрілецького батальйону та військової частини 3011 Нацгвардії Владислава Горбаня, офіцера частини 3011 Володимира Канчука, командира стрілецької роти цієї ж частини Сергія Капіталова, командира медичної роти 54-ї окремої механізованої бригади ВСУ Валерія Лівінчука та голову правління обласної організації Національної спілки архітекторів України Людмилу Харламову.

Крім цього, низка військових отримала обласні відзнаки «За мужність та відвагу», а активісти та волонтери нагороджені міськими грамотами та подяками.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
«Я щороку відвідую заходи з нагоди цього свята. Завжди радію тому, що приходить багато людей, але коли на ходу приходять одиниці, то мені стає сумно, що ми такі пасивні та інертні. Приємно, коли до заходів долучаються цілими родинами, так починається виховання малечі, вона має бачити, як ця держава росте, процвітає і розбудовується. Дуже все велично і красиво, хочеться, щоб не лише у ці свята ми один одного вітали, а протягом усього року були щирими, відкритими. Щоб у нас була спільна ідея єднання і творіння добра, щоб ми разом будували вільну, незалежну державу», - поділилася гостя заходу Олена Ніколаєва.

Супроводжувався захід виступами солістів обласної філармонії та міських вокальних і хореографічних колективів.  

Нагадаємо, вже о 17:30 біля пам’ятника Ангелу-охоронцю розпочнеться хода у вишиванках.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

 

Переглядiв: 3242