• Головна
  • На Рівненщині продовжують знешкоджувати кубла небезпечних комах
13:29, 24 серпня 2019 р.
Надійне джерело

На Рівненщині продовжують знешкоджувати кубла небезпечних комах

На Рівненщині продовжують знешкоджувати кубла небезпечних комах

Учора, 23 серпня, у Рівному знешкодили гніздо кубло ос.

Як повідомляє ГУ ДСНС України в Рівненській області, виявили його по вулиці Каховській, 11 у ЗОШ №6.

Для здорової людини укус комахи безпечний, та людям з алергічною реакцією слід уникати нападу ос - особливо небезпечні укуси в область ротової порожнини. Це може відбутися, якщо ви відкусили, наприклад, яблуко або шматочок кавуна, на якому сидить оса. Такий укус часто призводить до швидкого набряку дихальних шляхів і смерті від задухи.

У період підвищеної агресивності комах необхідно дотримуватись певних правил: не користуватися парфумами з сильним запахом, при появі бджоли уникати різких рухів, бути пильними біля кущів, які квітнуть, відчиняти вікна після заходу сонця, коли всі бджоли і оси повернулись до своїх гнізд.

Лікування укусів ос залежить від ступеня тяжкості симптомів. Область укусу необхідно промити водою з милом, після видалення жала охолодити ужалене місце, приклавши примочку з розчином солі або соди (десертна ложка на півсклянки води), прикласти лід. Якщо у вас з'явилися алергічні симптоми (висип або свербіння, почервоніння, лихоманка, утруднене дихання, набряк) - це небезпечний для життя стан, негайно зверніться до лікаря. Запам'ятайте, алергічна реакція може з'являтися навіть у тих людей, у яких її ніколи не було.

Люди, які страждають від алергічних реакцій, потребують медичної допомоги на ранніх етапах. Будь-яка відстрочка медичної допомоги збільшує ризик ускладнень і важких наслідків, і навіть смерті.

Читайте нас в Телеграмі:https://t.me/Rivne0362ua

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#оса #гніздо #небезпека #рятувальники #новини #новини Рівного #Рівне #новини Рівненщини #Рівненщина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...