Новини

Петро Порошенко вшанував пам’ять військовослужбовців, які загинули від російської агресії

Петро Порошенко вшанував пам’ять військовослужбовців, які загинули від російської агресії

П’ятий президент України, лідер “Європейської Солідарності” Петро Порошенко взяв участь у церемонії вшанування загиблих внаслідок російської агресії військовослужбовців ЗСУ.

Про це повідомляє прес-служба “ЄС”.

У церемонії також взяли участь голова Верховної Ради Андрій Парубій, кандидати в депутати від партії “Європейська Солідарність”, ветерани та представники громадськості.

Петро Порошенко разом з дружиною Мариною поклали квіти до “Меморіального дзвону”.

“Щоразу, коли лунає Дзвін Пам’яті, згадую імена загиблих, ще глибше відчуваю, яка дорога ціна незалежності. Сьогодні дзвін битиме п’ятнадцять разів – саме стільки українських воїнів у цей день поклали своє життя заради нашої з вами свободи. А мовчить він – лише близько тридцяти днів на рік. У Книзі пам’яті в Міноборони – тисячі імен. У тому числі заради їхньої пам’яті ми продовжуємо боротися за Україну”, – зазначив Петро Порошенко.

“Ми вдячні і низько вклоняємося нашим героям, які поклали своє життя за незалежність України, ми вдячні матерям, які виховали таких героїв. Я впевнена, що завдяки таким патріотам Україна переможе і відстоїть своє право на незалежність і світле, прогресивне майбутнє”, – сказала Марина Порошенко.

Нагадаємо, у Києві на Марші захисників до Дня Незалежності зібралося понад 10 тис. людей, серед яких рідні загиблих українських військових та ветерани.

Раніше “Прямий” повідомляв, що з ініціативи ветеранів та волонтерів у столиці відбудеться Марш захисників України.

Читайте також: “ГРОШІ ЗАМІСТЬ ГІДНОСТІ”: ЧОМУ ПАРАД – ЦЕ НЕ РАДЯНСЬКІ ТРАДИЦІЇ

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitter Telegram та Instagram.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.