Порошенко приєднався до президентів після офіційної частини Дня незалежності

Настя Коріновська, фото
Настя Коріновська
Порошенко приєднався до президентів після офіційної частини Дня незалежності, фото
Петро Порошенко, Віктор Ющенко, Леонід Кучма, Леонід Кравчук та Володимир Зеленський

Громадське

П'ятий президент України Петро Порошенко не був присутній у ложі для президентів під час офіційної частини святкування Дня незалежності на Майдані в Києві вранці 24 серпня. Однак після офіційної частини приєднався до президентів.

Як повідомила кореспондентка Громадського, Порошенко приєднався до Володимира Зеленського, Леоніда Кравчука, Леоніда Кучми та Віктора Ющенка під час прийому президентів біля Маріїнського палацу вже після Ходи гідності.

Нагадаємо, цього року в Україні День незалежності офіційно святкували у новому форматі. За ініціативою новообраного президента Володимира Зеленського військового параду не було, на Майдані відбулась Хода гідності: у ній взяли участь родини загиблих на Майдані, учасники війни на Донбасі та родичі загиблих, медики, вчителі, волонтери та керівництво держави. Режисером Ходи гідності виступив кліпмейкер Алан Бадоєв. Водночас, у Києві відбувся й неофіційний Марш захисників за участі військових.

Порошенко до офіційної частини святкування не приєднався. У команді Порошенка Громадському пояснили, що відсутність експрезидента на Хрещатику — це реакція на скасування параду.

читайте також
Україна святкує День незалежності (ОНЛАЙН) Не зовсім правильно казати, що Україні — 28: про що говорив Зеленський на День незалежності

Під час виступу на Ході гідності Зеленський оголосив 29 серпня Днем пам’яті захисників України.



Поділитися: