День Незалежності розпочався у Львові з молитви на Личаківському кладовищі

Львів’яни вшанували загиблих Героїв.

24.08.2019 18:30   Джерело: Щоденний Львів
Опубліковано : Патрік Скеля

Про це повідомили в суботу, 24 серпня, у Львівській міськраді, де також розповіли: «З нагоди Дня Незалежності на Личаківському кладовищі відбулося поминальне віче до вшанування борців за правду та незалежність держави, покладання квітів до могил загиблих під час Революції Гідності та в зоні АТО. Вшанування Героїв, які віддали своє життя за незалежність України, розпочалось хвилиною мовчання та молитвою. Опісля міський голова Львова, представники влади міста та області, родини загиблих Героїв, духовенство та львів’яни поклали квіти до могил загиблих під час Революції Гідності та загиблих у зоні АТО, після чого відбулася панахида», пише - Щоденний Львів.

Читайте також

У Львові священик проводить богослужіння мовою жестів (відео)

Митрополит Львівський і Сокальський УПЦ, владика Димитрій (Рудюк), зазначив: «На цьому місці найбільше відчувається та велика жертва, яка покладена за сьогоднішнє свято у 28 річницю незалежності України. Багато хто в промовах говорив слова – ми здобули незалежність без крові і жертв. Але це не про останні річниці. За незалежність України поклали життя воїни, Герої, Небесна Сотня, волонтери. Ми стоїмо на святому місці, на полі поховань. Кожен відчуває дивний стукіт серця, відчуття любові і великої жертви. Господь сказав, що немає більше любові ні так, коли хто душу свою покладе за друзів своїх. Ми кажемо російському агресорові — ні! Ми не дамо вбивати наших найкращих синів, ми не дамо ритися щупальцями у наших душах. У Шевченка є вірш «Розрита могила». Скажемо їм, щоб вони забралися з наших могил, з нашої землі. Скажемо їм – ні! Ми святкуємо 28 річницю незалежності держави. Дякуємо Героям, вклоняємось і живим. Божого благословення».

Натомість єпископ-помічник Львівської Архиєпархії УГКЦ, владика Володимир (Груца), зазначив: «Дякую, наш Личакове, моя рідна земле, що прийняли в своє лоно Героїв. На нашій землі виросли могили, пам'ятники. Ці пам'ятники для нас – щоб ми дивились і пам'ятали, що держава — це люди. Україна починається в мені, найперше – у моєму серці. Царство Небесне належить тим, хто подібний дитині. Усім нам треба довіряти, любити і бути відкритими на дари, як діти. Ми обдаровані нашими Героями, а їм даруємо нашу молитву і пам'ять. Ми про Героїв пам'ятаємо, і ми йдемо в їхньому напрямку».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Щоденний Львів