Партнер рубрики Події

Діти у парку Шевченка ліпили вареники бійцям, які на сході України

Діти у парку Шевченка ліпили вареники бійцям, які на сході України
  • У парку ім. Тараса Шевченка спільнота волонтерів «Бункер С» провела для дітей майстер-клас з ліплення вареників.
  • Волонтери регулярно відравляють вареники бійцям на сході України та закликають до цієї справи небайдужих людей. 

До майстер-класу долучалися як маленькі діти, так і дорослі. Вареники, які зліпили діти, також відправлять на схід України бійцям. Діти з задоволенням вчилися ліпити вареники разом з батьками та волонтерами.

- Наша організація «Бункер С» заснована ще з початку 2014 року, – розповідає волонтерка Анна Руда. – На День Незалежності або День міста ми виходимо до Тернопільського ставу і огранізовуємо продаж різних страв. Це ми робимо для того, щоб назбирати коштів на купівлю балонів з газом щоб робити вареники та відправляти нашим захисникам на Схід.

Відео дня

Волонтери збираються кожного дня по 20 – 30 чоловік. За один вечір вдається зробити 2000 – 3000 вареників з картоплею та сиром та картоплею з капустою. Їх варять, змащують смальцем та шкварками, пакують в контейнери, заморожують та відправляють автомобілем солдатам. Якщо відправити вареники автомобілем не вдається – їх надсилають поштою.

- Всі хто хоче долучитися до нашої справи – можуть приєднатися до нас або допомогти фінансово, – каже пані Анна. – За кошти, які нам дають небайдужі люди, ми купуємо балони газу. Такий балон коштує 500 гривень. Нам його вистачає на тиждень часу. У своїй групі ми завжди звітуємо про те, хто та чим нам допоміг.

Інформацію про те, як можна допомогти, або як долучитися до цієї справи можна дізнатися в групі волонтерів у Фейсбук. Хтось допомагає заправляти балони газом, хтось привозить продукти, а хтось допомагає фінансово. Про допомогу, яка надходить волонтерам від небайдужих людей звітують активісти на своїй сторінці, хоча багато хто не хоче називати свої імена. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up