Як п'ятеро президентів у Маріїнському палаці День Незалежності відзначали

Традиційно на День Незалежності у Маріїнському палаці проходять заходи за участю відомих політичних фігур. Цього року, як і планувалося, там зібралося багато діячів української влади, зокрема усі п'ятеро президентів нашої вільної країни

Як п'ятеро президентів у Маріїнському па…
Фото: Lb.ua

Про те, як відзначали головне державне свято України чинний очільник держави та експрезиденти, розповідає Depo.ua.

Прийом у Маріїнському палаці був закритим. Туди пускали лише за запрошеннями. Однак, як повідомили охоронці, близько сьомої вечора території повинні відкрити. 

До палацу ще до початку прийому приїхали близько 20 автівок з дипломатичними номерами; на деяких з них майоріли прапорці Швеції, Саудівської Аравії, В'єтнаму, Південної Кореї, Туреччини та інших країн. 

Завітали і до Маріїнського палацу колишні очільники держави. Вшанували чинного президента Володимира Зеленського своєю присутністю Леонід Кравчук, Леонід Кучма, Віктор Ющенко, а також Петро Порошенко. "Легітимний", як не дивно, на прийом не прийшов –пробачимо йому хоч це.

Фото: Алеся Бацман / Facebook

Фото: Соня Кошкіна / Facebook

Журналістам навіть вдалося зробити фото президентів незалежної України. Перебуваючи у гарному гуморі та тримаючи келихи із шампанським, колишні очільники держави та чинний лідер Володимир Зеленський позували для світлин, які вже увійшли в історію.

Фото: Lb.ua

Цікаво те, що п'ятий президент України Петро Порошенко, попри запрошення, яке надсилав йому Володимир Зеленський, не прийшов на урочисте святкування Дня Незалежності.

Однак, на прийом до чинного президента у Маріїнському палаці він з'явився у супроводі дружини Марини. Святковий образ колишньої першої леді доповнила білосніжна вишиванка та чорна спідниця.

Володимира Зеленського у Маріїнському палаці супроводжувала дружина Олена. Вона була вбрана у елегантну та стриману сукню червоного кольору.

Фото: АTR

Президент Володимир Зеленський під час урочистого прийому до Дня Незалежності в Маріїнському палаці відмовився від права першого тосту на користь Леоніда Кравчука.

"Мені розповіли, що є така традиція – перший тост від президента. Мені здається, буде справедливо, щоб цей тост сказав не я. У нас є перший президент України Леонід Макарович Кравчук, який від самого початку, самого народження нашої незалежності... Я хотів би запросити його", – сказав Зеленський.

Фото: Соня Кошкіна / Lb.ua

Також Володимир Зеленський подякував усім своїм українським колегам, окрім одного – Віктора Януковича.

"Хочу особисто подякувати за присутність усім президентам України, які завжди захищали наш суверенітет, захищали Україну. Хочу подякувати Леонідові Макаровичу, Леонідові Даниловичу, Віктору Андрійовичу, Петру Олексійовичу. Одному дякувати не будемо, він не завжди захищав, тому його тут і немає. Я вам усім вдячний. Не як президент, а як просто громадянин", – сказав президент України під час свого виступу.

Незважаючи на усі негаразди на політичному поприщі, президенти поводили себе пристойно – як і належить представникам своєї країни, бодай і колишнім. Хоча, чому сьогодні їм вирішувати особисті негаразди? Адже Україна відзначає найголовніше свято – День Незалежності!

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme