Американська астронавтка вчинила перший в історії злочин на орбіті Землі

Американська астронавтка вчинила перший в історії злочин на орбіті Землі

Фото: Associated Press

Макклейн зізналася, що, перебуваючи в космосі, зламала банківський рахунок своєї дружини.

Американська астронавтка Енн Макклейн під час свого останнього 6-місячного перебування в космосі на борту Міжнародної космічної станції вчинила перший в історії злочин на орбіті Землі.

Інцидент уже розслідує NASA. Макклейн зізналася, що, перебуваючи в космосі, зламала банківський рахунок своєї дружини. На Землі саме тривав їхній шлюборозлучний процес. Про це пише The New York Times.

Макклейн не визнає, що вчинила правопорушення. Водночас її вже ексдружина подала скаргу за несанкціонований доступ та викрадення особистих даних до Федеральної торговельної комісії США, а також генеральному інспектору NASA.

Макклейн, у разі доведення її провини, судитимуть за американським законодавством. Свого часу США, Росія, Японія, Канада та Європейське космічне агентство, які спільно володіють МКС, домовилися, що на людину, що перебуває в космосі, поширюються закони  її країни.

Макклейн перебувала в космосі пів року, повернулася на Землю в червні. 8 березня вона мала виходити у відкритий космос, проте в останній момент її участь скасували - не знайшлося скафандра її розміру. Вона все ж вийшла в космос 22 березня - разом із астронавтом Ніком Хейгом вони модернізували енергетичне обладнання МКС, паралельно вели онлайн-трансляцію.

Раніше NASA знайшло можливі ознаки життя на Марсі.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Космічна Одіссея
Наступна публікація