Підтримати

Всі права захищені:

© Громадське Телебачення, 2013-2022.

Британія направила есмінець у Перську затоку для захисту цивільних суден

Есмінець типу 45 HMS Defender Королівського ВМФ Великої Британії
Есмінець типу 45 HMS Defender Королівського ВМФ Великої БританіїКоролівськоий ВМФ Великої Британії

Велика Британія направила есмінець типу 45 HMS Defender на Близький Схід для охорони суден під британським прапором у Ормузькій протоці.

Про це йдеться у повідомленні флоту Сполученого Королівства.

Есмінець направили в межах спільної зі США місії щодо забезпечення безпеки проходу суден Ормузькою протокою, яку організували у відповідь на захоплення низки суден Іраном та військові напади, які також пов’язують з Іраном.

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес наголосив, що Лондон завжди захищатиме свободу навігації.

Нагадаємо, на початку серпня Іран захопив декілька танкерів, зокрема Stena Impero під британським прапором. Тегеран пояснив це тим, що судна нібито порушили правила судноплавства.

Ще в липні поліцейські і митні органи Гібралтару за підтримки загону британських морських піхотинців  затримали  іранський танкер Grace 1. За їхньою версією, судно мало доставити нафту на нафтопереробний завод в провінції Тартус на північному заході Сирії в обхід санкцій США. Тегеран це заперечував і висловив Лондону протест і пригрозив симетричною відповіддю.

У США суд видав ордер на арешт іранського судна Grace 1, але Гібралтар відмовився арештувати його через те, що санкції ЄС проти Ірану значно м’якші, ніж американські.