ОСТАННІ НОВИНИ

Загроза зриву опалювального сезону у Новояворівську та Новому Роздолі: ЛОР звернеться до Гончарука

Соломія Головіна

|

Львівська обласна рада сьогодні, 10 вересня, має намір звернутися до прем’єр-міністра Олексія Гончарука щодо можливого зриву опалювального сезону в Новому Роздолі та Новояворівську. Про це з сесійної зали передає кореспондент Львівського порталу.

 

При формуванні порядку денного депутат Дмитро Пазин запропонував внести звернення до прем’єра та керівника АРМА щодо критичної ситуації із можливим зривом опалювального сезону у двох містах Львівщини – Новому Роздолі та Новояворівську. За проголосувало 72 депутати.

Додамо, раніше працівники Новороздільської та Новояворівської ТЕЦ заявили, що над Новим Роздолом та Новояворівськом знову нависла загроза зриву опалювального сезону.

Нагадаємо, на початку 2018 року у Львові затримали службовців Новояворівської ТЕЦ (ТОВ «Енергія-Новояворівськ»), Новороздільської ТЕЦ (ТОВ «Енергія-Новий Розділ») і ТОВ «Енергія». Їх підозрюють у заволодінні 300 млн кубометрів природного газу на понад 1,4 млрд грн. Згідно з даними Єдиного державного реєстру юросіб, кінцевими бенефіціарами всіх трьох компаній є нардепи від БПП Ярослав і Богдан Дубневичі.

Згодом Новояворівську й Новороздільську ТЕЦ заарештували і передали Національному агентству з питань виявлення, розшуку і управління активів, одержаних внаслідок корупційних та інших злочинів (АРМА). Остання визначила для них нового управителя – «Гарант Енерго М».

Після цього у Новояворівську і Новому Роздолі був зрив опалювального сезону, із ТЕЦ масово звільнялися працівники. Аби повернути людей назад, новий управитель заманював їх премією, розміром у половину зарплати.

Також зауважимо, що в кінці липня 2019 року голова Львівської ОДА Маркіян Мальський запропонував підготувати альтернативний план дій для підготовки опалювального сезону в Новояворівську та Новому Роздолі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *