На шахті «Бужанська» залежується вугілля, натомість в Україну везуть російське

10 Вересня 2019, 11:49
1705

Близько 11 тисяч тонн вугілля лежить на аварійному складі шахти «Бужанська», що знаходиться в Іваничівському районі.

В той же час в Україну привозять вугілля з Російської Федерації, – інформує БУГ.

Шахтарі «Бужанської» повідомили, що більше місяця із шахти не реалізовують вугілля. У коментарі генеральний директор ДП «Волиньвугілля» Андрій Пилипюк зазначив, що на аварійному складі близько 11 тисяч тонн, що в грошовому еквіваленті складає 9 мільйонів гривень.

«150 вагонів – на складі, чекаємо вирішення питання. Отримав кілька листів від Постоленка, що на Львівській вугільній компанії неконтрольована ситуація, і він не дає гарантій, що товар можна буде отримати назад. А російське вугілля поїхало, влада ж не повинна такого допускати. Найближча збагачувальна фабрика знаходиться в Дніпропетровській області. Розглядаємо варіант відправляти в інше місце, та на логістиці будемо втрачати мільйони», – розповів Пилипюк.

Зазначимо, що вугілля на «Бужанській» з зольністю від 52 до 56 %. Через Львівську вугільну компанію воно йшло на збагачення та відправлялося на продаж підприємству «Український національний продукт». Як розповідав гендиректор Волиньвугілля, там давали передоплату та купували вугілля на 100 гривень дорожче.

Раніше повідомлялося, що в серпні Львівську вугільну компанію захопили рейдери.

Керуючий санацією підприємства Володимир Постоленко розповів: «Не виключено, що весь західний регіон, львівсько-волинський вугільний басейн може зупинитися».

Читайте також: Через нещасний випадок на копальні №9, шахтарю ампутували ногу








 

 

Коментарі
10 Вересня 2019, 19:10
...бо це вугілля горить,от і ввозять
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024