Електронний розрахунок у транспорті вводять у Рівному

Поки лише у тролейбусах

Зроблять це в межах пілотного проєкту, який реалізовуватимуть протягом пів року у співпраці з компанією «Visa Україна», яка представляє міжнародну платіжну банківську систему.

У тролейбусах міста встановлять термінали-валідатори для зчитування інформації з платіжних карток. Тож розрахуватися за проїзд можна буде будь-якою банківською карткою, або з допомогою qr-коду у смартфоні. Паралельно діятиме і звична оплата за проїзд з допомогою звичайного паперового квитка.

Начальник міського управління стратегічного розвитку та інвестицій Сергій Гемберг на засіданні міськвиконкому розповів детальніше: 

Компанія «Visa» для нашого міста передає в безоплатне користування 20 сучасних терміналів, які будуть потім безпосередньо видані кондукторам. Буде проведене за кошт вже компанії «Visa» навчання кондукторів. І це буде етапом пілотного проєкту.

Сергій Гемберг

Почне діяти електронний розрахунок за два –три тижні.

Міський голова Рівного Володимир Хомко додав, що якщо все йтиме успішно, валідаторів-терміналів у тролейбуси докуплять більше. І угодами про перевезення обладнувати автобуси такими ж терміналами зобов'яжуть маршрутників.

Кондукторів тролейбусів через нововведення не звільнятимуть. Вони, повідомив міський голова, навіть в майбутньому, коли всі навчаться користуватися валідаторами самостійно, виконуватимуть функції контролерів. Адже, пояснив він, штрафи за безоплатний проїзд в Україні дуже малі і не змушують пасажирів проявляти свідомість. 

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень