Рада підтримала створення Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва

14:15, 11 сентября 2019
Верховна Рада 306 голосами ухвалила за основу в першому читанні законопроект №1081.
Рада підтримала створення Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

11 вересня на пленарному засіданні Верховної Ради України ІХ скликання нардепи розглянули проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо удосконалення порядку надання адміністративних послуг у сфері будівництва та створення Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва» (№1081).

Заступник голови Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк, представляючи законопроект, зазначила, що він спрямований створення прозорих та зручних умов для забудовників та інвесторів, а також зменшення корупційних ризиків.

Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування рекомендує прийняти законопроект за основу та в цілому.

Народні депутати обговорили законопроект за скороченою процедурою.

Верховна Рада 306 голосами ухвалила за основу в першому читанні проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо удосконалення порядку надання адміністративних послуг у сфері будівництва та створення Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва». Строки підготовки до другого читання скорочено.

Також «Судово-юридична газета» писала, що законопроект №1059 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стимулювання інвестиційної діяльності в Україні» 11 вересня був ухвалений Верховною Радою в першому читанні.

Крім того, Рада отримала альтернативний законопроект про захист права власності. Акредитовані реєстратори припинять існування, а цивільну дієздатність стануть перевіряти.

 

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді