Ми завжди готові прийти на допомогу: Івано-Франківськ урочисто відсвяткував День рятівника (ФОТО)

Автор: Турій Роман

17 Вер, 2019 12:43

Поділитись публікацією
Ми завжди готові прийти на допомогу: Івано-Франківськ урочисто відсвяткував День рятівника (ФОТО)

17 вересня в Україні щорічно відзначають День рятівника. З нагоди свята в Івано-Франківську перед “Білим домом” відбулися урочисті заходи.

На дійстві зібралися представники різних рятувальних служб. Це медики, пожежники, кінологи, піротехніки, гірські рятувальники та водолази. Також на площі “вишикували” рятувальні машини та презентували оснащення борців за життя людей, тож усі охочі могли ознайомитися з амуніцією рятівників.

Урочистості розпочалися з гімну України та хвилини мовчання за полеглими рятівниками й загиблими оборонцями держави. Далі вітальні слова взяли представники влади, інформує “Галка”.

Голова франківської облдержадміністрації Денис Шмигаль зазначив, що рятівник – це зразок доблесті.

“Сьогодні урочистий день. Нині рятівник – це найбільш відповідна назва вашого поклику. Дякую вам від цілої громади Прикарпаття за віддану працю та виконання обов’язку. Зі святом!”

Заступник голови облради Сергій Басараб теж подякував борцям за людські життя:

“Від голови облради та депутатського корпусу дякую вам за те, що ви є. Дякую за те, що ви робите, що боретеся за життя людей”

Перший заступник міського голови Микола Вітенко зауважив, що направду важко переоцінити важливість роботи рятівника.

“Ваш досвід, витримка, міцна нервова система приходить на допомогу. Інколи просто можна дивуватися тому героїзму, який ви показуєте”, – каже Вітенко.

Рятувальників нагородили почесними грамотами ОДА, відзнаками обласної ради та подяками міського голови. Кілька рятівників отримали чергові звання. Серед нагороджених були і жінки.

Начальник Управління ДСНС України в області Володимир Чернецький подякував усім присутнім за вітальні слова і зазначив, що найбільша цінність – це життя людей.

“Ми завжди готові прийти на допомогу. Пишаюся вами, колеги, і вами пишається Прикарпаття!”.