Європарламент висловив готовність до відстрочки Brexit

Середа, 18 вересня 2019, 14:30

Європарламент ухвалив резолюцію щодо Brexit, в якій висловив готовність до надання Британії чергової відстрочки виходу з ЄС за виконання певних умов.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на пресслужбу Європарламенту.

У резолюції, за яку проголосували 544 євродепутати, проти – 126, 38 утрималися, йдеться про те, що європейський парламент продовжує підтримувати впорядкований  Brexit на основі вже існуючої угоди.

У документі також підкреслюється, що існуюча угода про вихід враховує червоні лінії Британії і принципи ЄС, забезпечуючи справедливе і збалансоване рішення.

Що стосується останніх подій у Британії, депутати Європарламенту відзначають, що країна повинна буде взяти на себе повну відповідальність за вихід без угоди і серйозні наслідки, які це спричинить.

Джонсон заявив Юнкеру, що не проситиме ЄС відкласти Brexit

Парламент також наголошує, що сценарій "без угоди" не скасує фінансові зобов'язання Британії, зобов’язання щодо захисту прав громадян та дотримання угоди Страсної п'ятниці, які є необхідними передумовами для схвалення парламентом будь-яких майбутніх відносин між ЄС і Великою Британією.

"Євродепутати також відкриті до можливого продовження періоду переговорів по статті 50, якщо про це попросить Сполучене Королівство, за умови, що це виправдано і переслідує конкретну мету, таку як недопущення виходу без угоди, проведення загальних виборів або референдуму, скасування статті 50 або затвердження угоди про вихід" - йдеться у повідомленні Європарламенту.

В ЄП наголосили, що відтермінування не повинно впливати на роботу і функціонування інститутів ЄС.

Зазначається, що резолюція підтверджує підтримку новим парламентом нинішнього підходу ЄС напередодні вирішального жовтневого саміту глав держав і урядів ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.