Новини

Європейський парламент погодив умови продовження Brexit

Європейський парламент погодив умови продовження Brexit

https://pixabay.com/illustrations/flag-european-union-brexit-europe-1198978/

Європейський парламент підтримав документ про “упорядкований Brexit”, згідно з яким Великобританія зможе відстрочити свій вихід з Європейського союзу.

Про це повідомляє пресслужба Європарламенту.

Зазначається, що документ заснований на вже узгодженій Угоді про вихід. Депутати Європарламенту підтримали його 544 голосами “за”, 126 проголосували проти і утрималися 38.

“ЄС відкритий для можливого продовження періоду переговорів по статті 50 Лісабонського договору, якщо цього вимагатиме Великобританія, за умови, що це виправдано і має конкретну мету, наприклад, уникнення виходу без операції, проведення загальних виборів або референдуму. Вони також додають, що продовження не повинно впливати на роботу і функціонування інститутів ЄС”, – йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон вперше обговорить ситуацію щодо Brexit з президентом Європейської комісії Жаном-Клодом Юнкером.

До того королева Великобританії Єлизавета II підписала закон, який відтерміновує Brexit.

Джонсон закликав парламент поставити на розгляд питання про вихід країни з Європейського союзу і не зривати його план щодо завершення Brexit до 31 жовтня цього року.

До того “Прямий” повідомляв, що британський прем’єр-міністр Борис Джонсон заявив, що підготовка до виходу Великої Британії з ЄС без жодної угоди є наразі пріоритетом для нього та усіх держслужбовців країни.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitter Telegram та Instagram.