Новини

Ламає Раду через коліно: Разумков намагається анулювати провалене голосування парламенту

Ламає Раду через коліно: Разумков намагається анулювати провалене голосування парламенту

Фракція “Європейська Солідарність” закликає народних депутатів не порушувати закон “Про регламент Верховної Ради України” і Конституцію.

Про це сказав народний депутат фракції “Європейська Солідарність” Олексій Гончаренко, виступаючи з трибуни парламенту після голосування за законопроект “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення окремих положень кримінального процесуального законодавства” (№1009).

“Сьогодні 19 вересня, а не 16 січня. Те, що ви робите, так не можна робити. Вийшов результат, в системі “Рада” зафіксовано 196 голосів, рішення не пройшло. Не можна ламати парламент через коліно, не можна сьогодні робити такі речі.

Вся країна зараз на нас дивиться і хоче побачити – цей парламент працює за правилами, за українськими законами чи за побажаннями окремих людей, які хочуть взяти не просто всю владу, а мати можливість зламати будь-яку людину, підвісити на гачок будь-яку людину, чия позиція просто не подобається. І першими жертвами можуть стати депутати від “Слуги народу”.

Я прошу, в першу чергу, представників фракції “Слуга народу” подумати, що зараз відбувається, наскільки це важлива мить для кожного з нас. Не пропустимо 16 січня, не будемо порушувати закон і Конституцію”, – зазначив Гончаренко.

Як зазначив Олексій Гончаренко на своїй сторінці в Facebook, голова Верховної Ради Дмитро Разумков намагався анулювати закон, який провалився. Йдеться про законопроект про зміну кримінального процесуального кодексу.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitter Telegram та Instagram.