20:12, 19 Вересня 2019

Волинські працівники галузі машинобудування відзначатимуть професійне свято

22 вересня в Україні відзначатимуть своє професійне свято працівники машинобудування, яке займає провідне місце в економіці Волині.

Про це інформує головне управління статистики у Волинській області.

На підприємствах цього виду діяльності зайнято понад 9 тис. осіб, середньомісячна заробітна плата яких одна з найвищих в промисловості області та у січні-липні становила 14120 грн.

Машинобудування інвестиційно привабливе для іноземних інвесторів. Станом на 1 липня 2019 рік обсяг прямих інвестицій (акціонерного капіталу) склав 43,5 млн дол.США, або 15,2 % загальнообласного показника. Лідерами вкладень були партнери зі Швеції та Австрії. Крім того, за пів року підприємства цього виду діяльності освоїли 272,6 млн грн капітальних інвестицій.

За підсумками січня-липня 2019 року реалізували продукції машинобудування на 3,0 млрд грн, або 17,2 % загальнообласної реалізації в промисловості.

Питома вага області в загальнодержавних обсягах машинобудування становила 3 %, проте виробникам Волині належало виробництво майже всіх верстатів різенакатувальних для обробки металів, 86,8% малопотужних електричних трансформаторів, майже четверта частина дитячих колясок, 16,9 % комплектів проводів для свічок запалювання, вироблених в Україні.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: