Новини

Разумков підписав закон про імпічмент президента

Разумков підписав закон про імпічмент президента

Фото рейтерс

Голова Верховноі Ради Дмитро Разумков підписав Закон України “Про особливу процедуру усунення президента України з поста (імпічмент)”.

Про це йдеться на сайті Верховної Ради.

“19.09.2019 Повернуто з підписом Голови Верховної Ради України. Закон направлено на підпис Президенту”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 10 вересня під час засідання Верховної Ради був ухвалений проєкт закону про імпічмент.

Наступного дня у парламенті був зареєстрований законопроєкт про скасування даного рішення. Проте, під час засідання парламенту 18 вересня голосування за цей законопроєкт було провалено.

Як зазначалося, законопроєкт містить низку системних недоліків. Зокрема, більша частина його положень є компіляцією норм Регламенту Верховної Ради України та прийнятого Верховною Радою України восьмого скликання в цілому проекту Закону про тимчасові слідчі комісії, спеціальну тимчасову слідчу комісію і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України.

“Зважаючи на викладене, пропонується скасувати рішення Верховної Ради України від 10 вересня 2019 року про прийняття в цілому як закону України проекту Закону про особливу процедуру усунення Президента України з поста (імпічмент) (реєстр. № 1012 від 29.08.2019) як таке, що прийняте з грубим порушенням Регламенту”, – сказано у повідомленні.

ВБИВСТВО ПАРЛАМЕНТАРИЗМУ В УКРАЇНІ: ГЕРАСИМОВ ПРОКОМЕНТУВАВ УХВАЛЕННЯ ЗАКОНУ ПРО ІМПІЧМЕНТ

ПЕРЕЛАМАЛИ РЕГЛАМЕНТ ЧЕРЕЗ КОЛІНО: СОЦМЕРЕЖІ ПРО УХВАЛЕННЯ ЗАКОНУ ПРО ІМПІЧМЕНТ

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitter Telegram та Instagram.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.