$ 38.08 € 41.49 zł 9.64
+15° Київ +18° Варшава +9° Вашингтон

Співробітник спецслужб США написав донос на Трампа через «договорняки» щодо України

Ольга Коваль 20 Вересня 2019 09:06
Співробітник спецслужб США написав донос на Трампа через «договорняки» щодо України

Співробітник американських спецслужб після прослуховування розмови президента США з одним зі світових лідерів, написав донос на Дональда Трампа.

Як повідомляє газета The Washington Post з посиланням на два анонімних джерела, що протягом минулого місяця Дональд Трамп мав розмову з одним зі світових лідерів, яка прямо стосувалася України. І ця розмова настільки збентежила одного зі співробітників американських спецслужб, що той написав на президента донос.

Видання зазначає, що президент говорив про інтереси України у глобальній політиці. Однак невідомо, з ким мав розмову Трамп. Розмови точаться навколо двох фігур – президента Росії Володимира Путіна, якому Трамп міг пообіцяти здачу українських інтересів або президента України Володимира Зеленського, якому Трамп міг пообіцяти певні «приємності» в обмін на розслідування щодо українського бізнесу сина свого політичного опонента Джо Байдена.

Нагадаємо, 7 вересня газета The Washington Post опублікувала статтю, в якій йдеться про те, що Трамп тисне на Зеленського, щоб останній сприяв розвитку розслідування, відкритого в Україні проти суперника Трампа по президентських перегонах Джо Байдена і його сина.

Джо Байден, який заявив про намір балотуватися у президенти США від Демократичної партії на президентських виборах у 2020 році, має вищу підтримку серед виборців, ніж Дональд Трамп.

Раніше американське видання New York Times опублікувало матеріал, у якому пов’язало діяльність віце-президента США Джо Байдена в адміністрації Обами, роботу його сина в українській компанії і відставку генпрокурора Віктора Шокіна.

Пізніше Байден розкритикував особистого адвоката президента США Рудольфа Джуліані за наміри відвідати Україну для прискорення запуску розслідування щодо нього та його сина.