Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

В одеському КП «Одесміськелектротранс» презентували трьохсекційний трамвай «Одіссей-Макс», повідомив мер міста Геннадій Труханов.

Довжина трамвая – 31 метр, місткість – 280 пасажирів, зокрема 62 місця для сидіння. У середній секції – низька підлога і місця для людей з інвалідністю.

Фото: Геннадій Труханов

Протягом місяця трамвай проходитиме обкатування, а у другій половині жовтня його планують запустити на 26-й маршрут від Старосінної площі до Люстдорфської дороги.

Думская зазначає, що «Одіссей-Макс» – це фактично збільшена вдвічі модель «Одіссей». Його створено на базі кузова TatraT3. Наразі це найдовший трамвай в Україні.

Варто зауважити, що трамвай довший всього на 80 сантиметрів за п’ятисекційний «Електрон» T5L64. Довжина останнього – 30,2 метри. Але він є 100% низькопідлоговим на відміну від «Одіссея-Макс».

Фото: Геннадій Труханов

«У нас давно назріла необхідність у пікові години використовувати великі вагони, бо поодинокі трамваї не завжди можуть впоратися з напливом пасажирів», – розповів директор КП «Одесміськелектротранс» Дмитро Жеман.

Вартість трамвая «Одіссей-Макс» – близько 18 мільйонів гривень. Із них 16 мільйонів коштував кузов, виготовлений у Калуші. У підприємстві кажуть, що аналоги такого трамвая коштують від 1,5 мільйона євро (понад 40 мільйонів гривень).

Нагадаємо, торік в Одесі відкрили музей електротранспорту.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button