Втратили спільний кордон: два села не можуть приднатися до Боратинської ОТГ

20 Вересня 2019, 09:26
2544

Села Луцького району Радомишль і Баківці хочуть приєднатися до Боратинської ОТГ, однак втратили таку можливість через відсутність спільних меж.

Про це у коментарі власкору «ВолиньUA» розповів регіональний консультант Асоціації міст України з правових питань Валентин Малиновський.

«Села Радомишль та Баківці Луцького району досі не увійшли до складу жодної ОТГ. Причина у тому, що ці села хотіли б приєднатися до Боратинської ОТГ. Але інше село - Лаврів, яке межує з Боратинською ОТГ з боку села Промінь, вирішило увійти до складу Гіркополонківської ОТГ. Таким чином, Радомишль і Баківці втратили спільний кордон з ОТГ, до якої хотіли б приєднатися. А закон дозволяє утворювати ОТГ лише за наявності між її суб'єктами суміжних територій. Тепер ці села можуть хіба що приєднатися до складу Гіркополонківської ОТГ. Але добровільного бажання на це у них немає», – пояснив ситуацію Валентин Малиновський.

Додамо, що етап добровільного утворення ОТГ завершиться найближчим часом.

Читайте також: Боратинська ОТГ: у трьох школах створили Шкільні служби порозуміння

Коментарі
20 Вересня 2019, 12:57
порівняння Боратинської та Гіркополонківської ОТГ можна легко описати прказкою Коваль коня кує . а жаба ногу підставляє. Ситуація що склалася результат системної помилки в реформі на території району яка була допущена однією з фін пром груп що тоді дуже сильно рвалась в владу. А відповідальності ніхто не понесе, а звичайні люди будуть знову за бортом їх ніхто і не думав запитувати.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром