12:32, 20 Вересня 2019

На Волині гірник уже добу сидить у шахті та вимагає зарплату. ВІДЕО

На шахті «Бужанській» протестують гірники. Роботу копальні зупинили через те, що її працівники четвертий місяць не отримують заробітної плати.

Про це на своїй сторінці у “Фейсбук” повідомив народний депутат Ігор Гузь.

Про це команду народного депутата повідомив гендиректор ДП «Волиньвугілля» Андрій Пилипюк. Помічники парламентаря Андрій Бокоч та Валерій Мних приїхали до гірників, щоб поспілкуватися із ними особисто і про все дізнатися у подробицях. Окрім них жодного представника місцевої влади чи хоча б Поромівської ОТГ, на території якої і перебуває копальня, немає.

Відомо, що підземний слюсар Михайло Боруцький уже добу перебуває в підземці й категорично відмовляється звідти підніматися. Свої вимоги він озвучив у присутності помічників нардепа.

«Головна вимога — погасити заборгованість з зарплати. Прикро, що добуте нами вугілля на складах не реалізується. Уже більше року не вирішується питання з ЄСВ: річ у тому, що держпідприємство його сплачує, а податкова зараховує його у борги попередніх років. І тепер гірники, які виходять на пенсію, не можуть її вчасно оформити й отримувати. Вони вимушені звертатися до суду, бо внески сплачені, а по документах є заборгованість. Треба піднімати і розмір зарплати, бо вона критично низька. Ми вимагаємо зустрічі з головою профільного комітету Верховної Ради, міністром палива й енергетики, або його заступниками», — розповів гірник.

На шахті «Бужанській» протестують гірники

На шахті «Бужанській» протестують гірники. Роботу копальні зупинили через те, що її працівники четвертий місяць не отримують заробітної плати.Про це команду народного депутата повідомив гендиректор ДП «Волиньвугілля» Андрій Пилипюк. Помічники парламентаря Андрій Бокоч та Валерій Мних приїхали до гірників, щоб поспілкуватися із ними особисто і про все дізнатися у подробицях. Окрім них жодного представника місцевої влади чи хоча б Поромівської ОТГ, на території якої і перебуває копальня, немає.Відомо, що підземний слюсар Михайло Боруцький уже добу перебуває в підземці й категорично відмовляється звідти підніматися. Свої вимоги він озвучив у присутності помічників нардепа.«Головна вимога – погасити заборгованість з зарплати. Прикро, що добуте нами вугілля на складах не реалізується. Уже більше року не вирішується питання з ЄСВ: річ у тому, що держпідприємство його сплачує, а податкова зараховує його у борги попередніх років. І тепер гірники, які виходять на пенсію, не можуть її вчасно оформити й отримувати. Вони вимушені звертатися до суду, бо внески сплачені, а по документах є заборгованість.Треба піднімати і розмір зарплати, бо вона критично низька. Ми вимагаємо зустрічі з головою профільного комітету Верховної Ради, міністром палива й енергетики, або його заступниками», – розповів гірник.

Опубліковано Ігор Гузь – офіційна сторінка Пʼятниця, 20 вересня 2019 р.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: