Новини

У Раду подано альтернативний законопроект про місто Київ: основні положення

У Раду подано альтернативний законопроект про місто Київ: основні положення

Народний депутат Ірина Фріз спільно з колегами з “Європейська Солідарність” Сергієм Алєксєєвим та Олексієм Гончаренком та депутатами інших фракцій в парламенті подали альтернативний законопроект до Закону України “Про столицю України – місто Київ” (№2143-1).

Про це повідомила Ірина Фріз на своїй сторінці у Facebook.

За її словами, у документі пропонується ліквідувати КМДА та райадміністрації та введення замість них єдину Адміністрацію міста Києва, що відповідатиме Конституції.
Також пропонується повернути районні у місті Києві ради та виконавчі комітети районних у місті Києві рад та закріпити фінансові гарантії особливостей здійснення місцевого самоврядування та виконавчої влади у місті Києві.
З метою реалізації справжнього права на самоврядування пропонується надати громаді міста Києва можливості самостійно опікуватись власними проблемами без залучення і контролю з боку держави.

“Маємо надію, шо прийняття саме такої редакції законопроекту або врахування його пропозицій дозволить ефективно розмежувати повноваження органів місцевого самоврядування та органів виконавчої влади в місті Києві. Це також дозволить поновити права територіальної громади міста Києва здійснювати місцеве самоврядування через Київську міську раду, районні у місті Києві ради та їх виконавчі органи”, – додала Фріз.

Вона підкреслила, що ліквідація Київської міської державної адміністрації, як це запропоновано законопроектом №2143 є неконституційною.

Зазначимо, раніше Рада включила до порядку денного нову редакцію закону про столицю. Відповідно до законопроєкту, посади мера Києва і голови Київської міської державної адміністрації пропонується розділити. Крім того, в документі пропонується провести 8 грудня поточного року позачергові вибори мера Києва.

ЦЕ НАСТУП НА САМОВРЯДУВАННЯ – ГЕРАЩЕНКО ПРО ЗМІНИ ДО ЗАКОНУ ПРО КИЇВ

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitter Telegram та Instagram.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.