Віталій Шабунін підтвердив, що не планує бути головою НАЗК

12:58, 20 сентября 2019
У разі, якщо він все ж братиме участь у конкурсі, народний депутат Анастасія Красносільська обіцяла скласти свої повноваження.
Віталій Шабунін підтвердив, що не планує бути головою НАЗК
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

19 вересня на засіданні Комітету ВР з питань антикорупційної політики між депутатами сталася бурхлива дискусія щодо внесення правки до законопроекту №1029 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення ефективності інституційного механізму запобігання корупції, який обговорювали до другого читання.

Так, народний депутат від «Слуги народу» Антон Поляков вніс правку, якою передбачається зниження вікового цензу для майбутнього голови НАЗК. На думку секретаря Комітету, народного депутата від депутатської фракції ПП ВО «Батьківщина» Володимира Кабанченка, «для такої високої посади людина у 30 років не є людиною з достатнім досвідом, щоб виконувати усі повноваження, прописані у законі».

У відповідь голова комітету Анастасія Красносільська пояснила, що, на її думку, дискусія почалася через певні публікації у ЗМІ, де йшла мова про те, що віковий ценз зменшують під певну конкретну людину, а саме під голову ГО «Центр протидії копуції» Віталія Шабуніна.

«Я готова вас запевнити зараз, що Віталій Шабунін не збирається балотуватися на посаду голови НАЗК. Якщо раптом так станеться, що він буде балотуватися на цю посаду, я зараз вам публічно обіцяю, що я складу свої повноваження голови Комітету з питань антикорупційної політики на цьому моменті», — заявила Анастасія Красносільська.

Проте й сам Віталій Шабунін на своїй сторінці у соцмережі зазначив, що очолювати НАЗК він не планує.

«Моя кандидатура не може когось влаштувати чи ні, бо я не піду на цю посаду. І не збирався. Якщо хтось переконаний, що я піду на цю посаду, давайте на 100$ заб'ємося?» — запропонував громадський діяч.

Чи повязано це з тим, що, як зазначив  народний депутат від фракції «Голос» Ярослав Юрчишин 19 вересня під час засідання Комітету з питань антикорупційної політики, голову «Центру протидії корупції» планується призначити заступником голови Офісу Президента, наразі невідомо.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» публікувала відео, в якому Віталій Безгін розповідає про те, як «Слуга народу» реформує державну службу.

Також ми писали про те, що міністр юстиції розповів, коли планують ліквідувати Антирейдерську комісію у сфері державної реєстрації.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва