Новини

Держбюджет-2020 не передбачає підвищення зарплат вчителям і лікарям – Гончаренко

Держбюджет-2020 не передбачає підвищення зарплат вчителям і лікарям – Гончаренко

Проєкт державного бюджету на наступний рік демонструє повну невідповідність риторики влади і реальності.

Про це на трибуні верховної ради розповів депутат фракції політичної партії “Європейська Солідарність” Олексій Гончаренко, трансляцію вів “Прямий”.

“Давайте подивимось: що нам каже прем’єр-міністр? Що у нас попереду економічне зростання і ривок, 40% за пять років, в перший рік – 5%. Що ми бачимо в проєкті? 3,3%. Може, комусь здається, що це невелика різниця? Насправді це десятки, десятки мільярдів гривень”, – наголосив він.

Він нагадав передвиборчу обіцянку президента Володимира Зеленського про зарплати бюджетникам. “Що ми бачимо в реальності? В рельності нема жодного зростання зарплати ані вчителя, ані лікаря”, – сказав Гончаренко.

“В липні місяці уряд прийняв постанову, якою затвердив нову тарифну сітку для освітян, яка передбачала суттєве зростання зарплати. І сьогодні нам пропонують, як думаєте, скільки грошей закласти на виконання цієї постанови? Нуль. При тому, що постанова не відмінена. Якщо ви не хочете її виконувати, то відміняйте, а якщо не відміняєте, так виконуйте!”, – додав депутат.

Нагадаємо, раніше міністр фінансів України Оксана Маркарова представила проєкт закону “Про Державний бюджет України на 2020 рік” у Верховній Раді.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitter Telegram та Instagram.