Потребу в суддях та працівниках апаратів ДСА перерахує восени

13:37, 20 сентября 2019
Голова ДСА Зеновій Холоднюк повідомив, що в листопаді кількісна потреба в суддях та працівниках апарату може бути переглянута.
Потребу в суддях та працівниках апаратів ДСА перерахує восени
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Під час засідання Ради суддів України, яке відбувається 20 вересня в Херсоні, голова Державної судової адміністрації Зеновій Холоднюк повідомив, що в листопаді кількісна потреба в суддях та працівниках апарату може бути переглянута.

За його словами, наразі завершується процес збору даних щодо навантаження на суддів та розрахунок відповідних коефіцієнтів.

Після цього Державна судова адміністрація проаналізує дані та перегляне потребу в кількості суддів та працівників апаратів у судах.

«На сьогодні розробляються нові науково-обгрунтовані нормативи навантаження на суддів. Сподіваємося, що до листопада цей процес буде завершено, і ми будемо мати можливість погодити на засіданні РСУ нові нормативи навантаження.

Після цього перерахується гранична чисельність суддів за результатами дослідження і, відповідно, буде перерахована потреба в працівниках апарату у співвідношенні до кількості суддів».

У зв’язку з цим голова ДСА повідомив, що цифри, які закладені в запити та інші документи на 2020 рік щодо кількості працівників апарату, наразі є орієнтовними.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що Віталій Безгін висловився про те, як «Слуга народу» реформує державну службу.

Також ми писали, що Рада суддів рекомендує судам приймати документи, подані через Електронний суд.

Також Рада суддів України розглянула питання стосовно видатків на судову систему, які планується закласти в Державний бюджет на 2020 рік.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки