Поділитись:

«Поки горить дах, треба виносити людей», – 25-річний таксист розповів про порятунок пацієнтів госпіталю у Луцьку

П'ятниця, 20 вересня 2019, 14:01

У ніч на 20 вересня загорівся Луцький військовий гарнізонний госпіталь. До евакуації його пацієнтів були залучені вільні бригади «швидкої». Також до цієї нелегкої справи долучилися таксисти служби «Оптимальне таксі 579».

«Конкурент» віднайшов працівника служби, який першим приїхав до пожежі та розповів, як усе було.

25-річний Дмитро Дятлов розповів, що спочатку один із водіїв служби таксі побачив те, що їдуть пожежні і розповів про це Дмитру.

«Спочатку це для нас був як жарт, який переріс у щось корисне. Я кажу: «То їдь за ними, глянемо, де пожежа». Але він не поїхав. Я зателефонував на 101 і запитав, де трапилася пожежа, а вони відповіли, що госпіталь горить. Я якраз був недалеко, буквально за 1 кілометр. Тож під’їхав разом із пожежними», – розповів Дмитро.

Також він зауважив, що у госпіталі було мало персоналу, десь 5 чи 6 людей.

«Вони тільки починали будити людей. Нам пожежники підказали і ми забігли. Всі розуміли, що поки горить дах, треба рятувати людей, бо можна отруїтися димом. Ми повиносили людей, перевірили, щоб ніхто не залишився, потім гукнули у рацію хлопців. Ще про це ніхто не казав, але я розумів, що людям потрібно буде їхати. Більше 90 людей розвезти «швидкими» – це буде довго», – пригадав події тієї ночі таксист.

З його слів, згодом за лічені хвилини приїхали його колеги і сказали, що варто людей саджати до машин і завозити до лікарень.

«Всіх спочатку у другу лікарню завезли, а потім в інфекційну, обласну, райлікарню. Це відбувалося до 5-ї ранку», – уточнив Дмитро.

Також підкреслив, що чоловіки допомагали усі, не хтось один.

«Я просто опинився там першим і виносив людей із ще одним товаришем. Хлопці взагалі без зайвих слів приїхали, за лічені хвилини, і розвозили людей, бо треба було», – підсумував Дмитро Дятлов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
27 березня 2024
15:34
26 березня 2024
16:46
12:02
25 березня 2024
24 березня 2024