Новини

Парламент перестав бути незалежною гілкою влади – Ар’єв

Парламент перестав бути незалежною гілкою влади – Ар’єв

Втручання Офісу президента у діяльність Верховної Ради нагадує часи, коли парламент був “не місцем для дискусій”.

Про це повідомив народний депутат фракції “Європейська Солідарність”, голова постійної делегації ВРУ VIII скликання у ПАРЄ Володимир Ар’єв у кулуарах Верховної Ради, трансляцію вів “Прямий”. 

“Законопроєкт, що розглядався протягом вчорашнього дня, був поданий президентом Зеленським. Але з того моменту, як законопроєкт від президента як суьєкта законодавчої ініціативи потрапляє з Адміністрації чи з Офісу президента у Врховну Раду, він стає вже власністю, якщо можна так сказати, Верховної Ради… Далі адміністрація президента уже не може втручатися в законотворчий процес”, – підкреслив він.

Те, що Офіс президента щось “підчищав” у законопроєкті, свідчить, що український парламент не є незалежною гілкою влади, що ним здійснюють управління з Офісу призедента. “Такий віддалений пульт для шаленого принтера у турборежимі”, – додав Ар’єв.

Раніше народні депутати фракції “Європейська Солідарність” Ірина Фріз та Вікторія Сюмар відмовились брати участь у засіданні Антикорупційного комітету Ради, на якому розглядались правки до другого читання законопроекту 1029 щодо забезпечення ефективності інституційного механізму запобігання корупціі, через грубі порушення парламентаризму.

До того Сюмар зазначала, що монобільшість руйнує основну функцію парламенту, яка полягає в забезпеченні балансу законодавчої і виконавчої влади.

“Найгірше, що сьогодні руйнується система парламентаризму. Парламент – це не просто спосіб легалізації законів “спущених зверху”, – наголошувала вона.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitter Telegram та Instagram.