Під час засідання фракції «Слуга народу» 20 вересня голова Верховної Ради України Дмитро Разумков обурювався через провал голосування законопроекту, який дає Національному антикорупційному бюро та Державному бюро розслідувань право самостійно прослуховувати чиновників.

Про це повідомляє «Українська правда» із посиланням на джерело у фракції «Слуги народу»

«Сварок не було. Діма давав фідбек вчорашнім подіям у Раді. Він злий, тому що вважає, що його підставили», — сказав один з керівників фракції.

За словами депутатів фракції, зранку 19 вересня «Слуга народу» не мала застережень щодо законопроекту, однак під вечір їх переконали депутати фракції «Європейська солідарність» не голосувати за документ.

«Вам у вуха влили порошенки-геращенки дурню. Ви довіряєте чужим фракціям більше, як своїй», — передають слова Разумкова депутати.

Повідомляється, що під кінець засідання фракція домовилася, що проводитиме додаткове засідання перед кожним важливим законопроектом, щоб у залі не виникало конфузів.

Також «Українська правда» із посиланням на джерело із оточення президента повідомляє, що після провалу голосування за проект на Банковій найбільш розлюченим був керівник Офісу глави держави Андрій Богдан.

«Андрій кричав: «Нафіг їх всіх розпустити! Що це за розводняк!?» А от Володі треба віддати належне, він втихомирив Андрія і спокійно почав розбиратися. Вова запитував у Разумкова, чому депутати не голосували, в чому проблеми і так далі!», — стверджує джерело.

Нагадаємо, 19 вересня Верховна Рада відправила на повторне друге читання законопроєкт, що скасовує так звані «правки Лозового» та дозволяє НАБУ і ДБР самостійно здійснювати прослуховування чиновників.