Голова ДСА про бюджет-2020: з 27 тисяч лише 1800 забезпечено фондом заробітної плати

15:10, 20 сентября 2019
З 27 тисяч працівників апарату судів лише 1800 забезпечено фондом заробітної плати при середньомісячній зарплаті 19 тисяч грн, — голова ДСА Зеновій Холоднюк.
Голова ДСА про бюджет-2020: з 27 тисяч лише 1800 забезпечено фондом заробітної плати
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Під час засідання Ради суддів України, яке відбувається 20 вересня в Херсоні, голова Державної судової адміністрації Зеновій Холоднюк прокоментував проект державного бюджету на 2020 рік в частині забезпечення оплати праці працівників апарату.

«Що стосується суддівської винагороди — на 100% суддівська винагорода забезпечена фондом оплати праці.

Що ж стосується працівників апарату судів — то з 27 тисяч працівників апарату, які є на сьогоднішній день, лише 1800 забезпечено фондом заробітної плати при середньомісячній зарплаті 19 тисяч грн», — підкреслив Зеновій Холоднюк.

Окрім того, проект не передбачає достатніх сум на капітальні видатки, тобто на той же ремонт будівель судів.

За його словами, наразі ДСА веде постійно роботу з урядом, зокрема з Міністерством фінансів, для виправлення такої ситуації та врахування пропозицій судової влади, і там є відповідне розуміння.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Рада суддів звернеться до Верховної Ради щодо перегляду видатків державного бюджету на суди.

Також під час засідання РСУ голова ДСА Зеновій Холоднюк повідомив, що в листопаді кількісна потреба в суддях та працівниках апарату може бути переглянута.

Ще РСУ розглянула декілька важливих питань, серед яких проблема неприйняття судами документів, поданих через підсистему електронного суду.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва