Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23261 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: thearchitect.pro

Група архітекторів Bjarke Ingels Group (BIG) створила музей у вигляді вигнутого мосту в норвезькому парку скульптури Кістефос.

Фото: thearchitect.pro

Тисяча квадратних метрів музею сучасного мистецтва у Кістефосі розташовані на двох берегах річки Рандсельва. Музей-міст Twist з’єднує два береги, завершуючи культурний маршрут через найбільший у Північній Європі парк скульптур.

Фото: thearchitect.pro

Музей-міст Twist задуманий як балка, вигнута всередині на 90 градусів, від одного берега до іншого. Відвідувачі парку гуляють, споглядаючи твори міжнародних художників, таких як Аніш Капур, Олафур Еліассон, Лінда Бенгліс, Яйой Кусама, Джеппе Хайн та Фернандо Ботеро тощо і, щоб завершити тур, мають перетнути міст.

Фото: thearchitect.pro

Стаючи логічним продовженням парку, музей-міст додає нових акцентів до сприйняття відвідувачів і вдічі збільшує виставковий простір музею Кістефос. 

Фото: thearchitect.pro

«У Кістефосі справді неймовірний парк скульптур. Ідея музею його доповнювала, і, реалізувавши її у вигляді мосту, ми зробили її невід’ємною частиною парку, – коментують архітектори. – Це не означає, що людина йде до музею, тоді до парку скульптур, а згодом додому. Люди гулять парком скульптур, напівдорозі йдуть через музей, а потім продовжують свою прогулянку».

Фото: thearchitect.pro

Зігнута форма скляних вікон мосту дає різні види денного світла, яке, потрапляючи в музей, створює три галереї: широку освітлену галерею з панорамним видом на північ, високу темну галерею зі штучним освітленням на півдні і скульптурний простір між ними з викривленими променями світла на даху. Таке планування дає нові можливості для мистецької програми музею.

Фото: thearchitect.pro

У проєкті музею-мосту Twist група архітекторів BIG створила гібрид архітектури, інфраструктури і скульптури.

Фото: thearchitect.pro

Twist є першим проєктом бюро BIG у Норвегії.

Фото: thearchitect.pro

 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button